NENT TV:s höst och vinterpresentation

AdOn hade i veckan besök av NENT TV som bjöd på frukost samtidigt som de berättade och visade upp en del av sina nya satsningar inför hösten och vintern.

NENT fortsätter som tidigare satsa på sport med stort fokus på europeisk fotboll såsom Premier League/Champions League samt tre av de största damligorna i Europa. Utöver det sänder de NHL/NFL, Handbolls-VM Damer och Handbolls-EM Herrar samt andra mindre sportformat.

I höst kommer en ny realityserie med Systrarna Graaf som kommer visas i linjär-TV. Detta format förlänger NENT digitalt på Viafree med sonen Lance Hedman Graaf. Tanken är att det ska bli det nya Parneviks/Wahlgrens värld.

NENT har även köpt in Carolas Advent vilket är en programserie på fyra avsnitt som sänds i advent, där Carola bjuder in gäster och vänner för att laga middag och sjunga tillsammans med henne.

De kommer också visa ett nytt format som heter Min klassiker där fyra personer med olika bakgrund gör svenska klassikern tillsammans med Stephan Wilson.

När det gäller det digitala upplägget så kortas reklambreaken på Viafree ned för en bättre tittarupplevelseUtöver kortare reklambreaks så ingår Viafree numera i ett samarbete med Expressen där en del av de visningar som köps kommer att visas (mellan 15-20%).

NENT har fortfarande utmaningar med sina tittartidsandelar och det ska bli intressant att se hur de tacklar detta problem inför 2020.

Taggar

Våra senaste inlägg

Dela inlägget

Nyfikenheten särskiljer oss. Det är en extra drivkraft i allt vi gör – och en viktig del av vår identitet.