DISCOVERY NETWORKS 2020

Spännande 2020

DNS presenterade sitt TV-år 2020 under veckan. Deras stora fokus ligger på sport och underhållning.De satsar på att bli Sveriges bästa underhållningskanal genom att fortsätta med populära format såsom Över Atlanten, Alla mot Alla med Filip och Fredrik, Wahlgrens värld och Sofias Änglar men de satsar även på nya format som Bergs Drömkåk, Top Gear Sverige med bla. Tony Richardsson och Adam Alsing samt en ny komedi, Fullt Hus med Carina Berg och Sven Melander. De talade även om ett nytt matlagningsprogram med Pernilla Wahlgren.

Det största nästa år är att Allsvenskan/Superettan flyttar från TV4/Cmore till Discovery, vilket innebär att över 400 matcher kommer visas i DNS olika kanaler. De satsar på att göra det mer folkligt och komma närmare både supportrarna och lagen.   

Förutom Allsvenskan pågår förberedelserna inför Sommar OS i Tokyo. Där bla. Tommy Åström, Susanna Kallur, Karin Flinck och Jonas Karlsson kommer finnas på plats för att kommentera och sammanfatta nattens sporthändelser.

OS kommer sändas dygnet runt på Eurosport Player och Dplay. Kanal5 kommer vara huvudkanal för de stora idrotterna och se svenska medaljchanserna men kommmer även kompletteras av sändningar i Kanal9. 

DNS är stabila i sin strategi med att fortsätta skapa lokalproducerade program och sin satsning på sport. I en TV-marknad där PUTen stadigt går nedåt står sig DNS bättre rustad än vissa av sina konkurrenter då de har den globala ekonomiska styrkan från Discovery Inc. i ryggen, vars aktie ökat 70% de senast åren. De kommer sannolikt inte minska sin programbudget de kommande åren.

Prishöjningar är att vänta då DNS anser sig ha ett starkt TV-år framför sig. De brottas dock med det digitala tittandet och arbetar på att förbättra både innehåll och plattform.

Taggar

Våra senaste inlägg

Dela inlägget

Nyfikenheten särskiljer oss. Det är en extra drivkraft i allt vi gör – och en viktig del av vår identitet.